Directoarea unei grădinițe din Chișinău, acuzată de presiuni în favoarea taxelor ilegale. Scrisoare de la o educatoare
Full Article 3 minutes read

Directoarea unei grădinițe din Chișinău, acuzată de presiuni în favoarea taxelor ilegale. Scrisoare de la o educatoare

O femeie a expediat o scrisoare primarului capitalei, prin care acuză directoarea unei grădinițe din Chișinău de presiuni, pentru că a refuzat să colecteze bani de la părinți. Potrivit acesteia, atmosfera devenise insuportabilă și a fost nevoită să se concedieze. La scurt timp, a aflat că directoarea a dispus exmatricularea copilului său, înscris la aceeași instituție de educație timpurie. Adresarea a fost publicată de Curaj.TV, iar primarul Ion Ceban a anunțat că s-a autosesizat.

Curaj.TV menționează că primarul ar cunoaște despre care grădiniță și directoare este vorba. Femeia, care a solicitat anonimatul, susține că copilul ei a fost exmatriculat din instituție pe 21 iunie 2022.

„A exmatriculat copilul meu din grădiniță fără solicitarea mea, motivând că nu mai vrea să audă de noi și să ne ducem unde vrem noi, deoarece așa vrea ea”, a scris femeia.

Ea mai spune că a activat mai mult de un an în cadrul grădiniței.

„Chiar de la început, directoarea indirect avea grijă să-mi explice sistemul de lucru la grupă, era vorba de strângerea banilor de la părinți pe care să-i ducem ei lunar. Eu i-am dat de înțeles că nu voi face acest lucru, și au început presiunile asupra mea”, a comunicat ea.

Femeia mai declară că educatoarea grădiniței ar fi organizat verificări zilnice. „Că nu lucrez cum trebuie, nu fac nimic cum trebuie, eram chemată zilnic la ea în birou și mi se ținea morală, că nu am învățat nimic până acum și nu vede schimbări din partea mea”, comunică ea.

Cea din urmă a mai declarat că directoarea i-ar fi spus că dacă vrea să lucreze în domeniu „va trebuie să fac ce zice ea” și că „de la ea tot se cer bani, și că datorită acestor metode s-a menținut mulți ani în funcție”.

Cu o altă ocazie, femeia spune că i-a cerut directoarei ajutor în calitate de tânăr specialist. Șefa instituției i-ar fi pus condiția că o ajută, dacă o parte din sumă îi revin și ei.

„Am înțeles trebuie să mă concediez deoarece am un copil mic la întreținere, stau în cămin și mai fac masterat… Am scris cerere de eliberare din propria inițiativă”, spune femeia.

Prin urmare, potrivit ei, directoarea s-a supărat pe decizia femeii și a hotărât să-l exmatriculeze pe copil.

„Strigând la mine că nu-mi voi găsi altă grădiniță deoarece ea va avea grijă de acest lucru, că o cunoaște foarte multă lume influentă… Chiar de voi încerca să mă aranjez în altă parte, directoarele se sună între ele și mie mi se va închide ușa în față, aceasta situație este clară pentru mine, dar vreau să știu de ce copilul meu trebuie să sufere din această cauză, mi s-au încălcat toate drepturile”, a conchis femeia.

Edilul Ion Ceban spune că a citit scrisoarea publică și „deși se spune că aș cunoaște despre acest caz, nu știu despre ce este vorba”.

El a adăugat că a solicitat tuturor responsabililor să se autosesizeze. La fel a cerut femeii să să vină la Primărie pentru a avea o discuție cu privire la situație.

„La momentul actual, Direcția Educație este în proces de anchetare a cazului, dar ținând cont că nu este cunoscut numele petiționarei și nici date de contact, urmează să fie evaluat tot sistemul și să se stabilească unde a avut loc cazul și să intervenim conform cadrului legal”, a conchis Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: