Directorul adjunct al ANP, plasat în arest preventiv. Curtea de Apel a admis recursul procurorilor
Full Article 1 minutes read

Directorul adjunct al ANP, plasat în arest preventiv. Curtea de Apel a admis recursul procurorilor

Curtea de Apel Chișinău a dispus aplicarea arestului preventiv în privința lui Serghei Demcenco, directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). 

Potrivit Procuraturii Generale, Curtea de Apel Chișinău a dispus admiterea recursului procurorilor, înlocuind măsura arestului la domiciliu cu arestul preventiv până pe data de 11 mai.

De asemenea, Procuratura Generală a anunțat despre finalizarea urmăririi penale pe un alt dosar în care adjunctul ANP este învinuit de „păstrarea ilegală a munițiilor” și „păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a munițiilor”. Cele incriminate au devenit cunoscute urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia și au devenit probe în dosar, care a fost recent finalizat și expediat spre examinare în judecată.

Amintim că Serghei Demcenco a fost reținut pe data de 15 februarie. Potrivit Procuraturii, acesta este bănuit de abuz în serviciu în interesul unei organizații criminale şi riscă până la opt ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: