Directorul artistic al Filarmonicii Naționale: „S-au pierdut partituri unice în toată lumea” (Stream NM)
Full Article 1 minutes read

Directorul artistic al Filarmonicii Naționale: „S-au pierdut partituri unice în toată lumea” (Stream NM)

Directorul artistic al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” Marian Stîrcea susține că în urma incendiului care a mistuit clădirea instituției au fost distruse numeroase instrumente muzicale valoroase, dar și biblioteca, inclusiv partituri unice. 

„Este una dintre cele mai groaznice zile și nu doar din viața mea. Toată viața mea este legată de Filarmonică”, a mărturisit Marian Stîrcea.

Acesta a precizat că a fost în interiorul clădirii și că este un adevărat dezastru ceea a rămas în urma incendiului. Personalul Filarmonicii a reușit să salveze unele instrumente muzicale.

„Din păcate, sunt pierdute pianele, instrumentele de percuție, foarte multe instrumente scumpe. Din fericire, am reușit să salvăm niște contrabasuri, viori, dar cea mai mare parte a instrumentelor de preț a fost pierdută”, a precizat Stîrcea.

De asemenea, în incendiu a fost mistuită de foc biblioteca instituției, unde erau păstrate partituri unice.

„Erau, probabil, unice în toată lumea. Cred că cultura mondială a suferit o pierdere importantă. Am văzut cum sunt scoase unele rămășițe. Simt o mare durere în suflet, sunt pierdute pentru totdeauna”, a conchis directorul artistic al Filarmonicii Naționale.

Филармония им. Сергея Лункевича. Второй день после пожара. Стрим NM

Posted by NewsMaker.md on Friday, September 25, 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: