Directorul liceului „Gheorge Asachi” din Chișinău Boris Volosatîi va face parte din Camera Deputaților al Parlamentului României
Full Article 2 minutes read

Directorul liceului „Gheorge Asachi” din Chișinău Boris Volosatîi va face parte din Camera Deputaților al Parlamentului României

După alegerile parlamentare din România, AUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) a obținut aproximativ 9% din voturile din Republica Moldova și peste 25% în total în diasporă. Astfel, moldoveanul Boris Volosatîi, care este primul pe lista din diasporă la Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare 2020 din partea AUR, ajunge deputat în Parlamentul României. 

Volosatîi a încercat de mai multe ori, pe parcursul anilor, să se implice în politică. Ultima încercare a fost anul trecut, la alegerile parlamentare din Republica Moldova, din februarie 2019. Boris Volosatîi a candidat independent în circumscripția uninominală nr. 33, în care majoritatea sufragiilor au fost obținute de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Boris Volosatîi s-a născut la 16 iunie 1956, în comuna Purcari, raionul Ștefan Vodă. De 30 de ani este director al liceului teoretic „Gheorge Asachi” din Chișinău, dar are și afaceri în domeniul construcțiilor.

În urma alegerilor de pe 5 și 6 decembrie, datele Biroului Electoral Central de la București arată că PSD conduce, urmat de PNL și USR-PLUS.

AUR este un partid condus de co-președinții George Simion (cap de listă la Senat) și Claudiu Târziu (cap de listă la Camera Deputaților).

Amintim că în mai 2015, liderul mișcării unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a fost expulzat din Republica Moldova, însă decizia a fost anulată de instanță.

La 1 octombrie 2018 după o nouă acțiune de protest unionistă, Simion a fost expulzat din nou din Republica Moldova și a primit interdicția de a intra în țară pe un termen de cinci ani.

Potrivit ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, în Moldova au votat aproape 38 de mii de cetățeni români.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: