Directorul Școlii de Scrimă a Rezervelor Olimpice, în vizorul ANI. I-ar fi oferit soției premii anuale
Full Article 2 minutes read

Directorul Școlii de Scrimă a Rezervelor Olimpice, în vizorul ANI. I-ar fi oferit soției premii anuale

Directorul Școlii Sportive Specializată de Scrimă a Rezervelor Olimpice pentru copii şi juniori din mun. Chișinău i-ar fi acordat soției sale premii anuale, concediu de odihnă, ba chiar a transferat-o în altă funcție. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că funcționarul subordonat Direcției Genelale Educație Tineret și Sport a Consiliului mun. Chișinău a admis conflict de interese.

Potrivit ofițerului de integritate, directorul Școlii sportive a emis patru  acte administrative/juridice în privința soției sale, care activează în cadrul aceleiași instituții. Este vorba despre ordine interne prin care au fost acordate premii anuale, concediu de odihnă și transfer în altă funcție.

În concluzie, inspectorul a menționat că prin emiterea actelor administrative care o vizează pe soția sa, subiectul declarării a contribuit atât la stabilirea foloaselor materiale în interesul acesteia (premii), precum și foloase nemateriale (loc de muncă, mărirea stagiului de muncă și cotizare, etc.), ceea ce denotă interesul personal al acestuia.

Dacă actele emise vor rămâne definitive în instanța de judecată, inspectorii de integritate vor cere angajatorilor demiterea din funcție a subiecților, urmând să fie decăzuți din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani. Totodată, aceștia vor fi înscriși și în Registrul Interdicțiilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: