Directorul Spitalului Clinic Republican va fi înlocuit. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu
Full Article 2 minutes read

Directorul Spitalului Clinic Republican va fi înlocuit. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu

Directorul Spitalului Clinic Republican va fi înlocuit. Declarația aparține premierului Ion Chicu și a fost făcută după ședința Comisiei Situații Excepționale, astăzi, 24 martie. 

„Pentru a spori capacitățile Spitalului Clinic Republican de a face față provocărilor în domeniul epidemiologic a fost luată decizia de a opera modificări la nivel de management acestei instituții. Deci, va fi înlocuit directorul actual al acestei instituții medicale”, a declarat Ion Chicu.

Menționăm că astăzi, 24 martie, încă 16 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 125 de persoane.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: