Diversionist rus, recrutat de serviciile secrete ucrainene, reținut în Crimeea. Ar fi ajuns în Rusia prin Moldova
Full Article 1 minutes read

Diversionist rus, recrutat de serviciile secrete ucrainene, reținut în Crimeea. Ar fi ajuns în Rusia prin Moldova

Un bărbat a fost reținut în Crimeea, peninsulă din Ucraina anexată ilegal de Federația Rusă în 2014, pentru acțiuni diversioniste, scrie agenția TASS. Potrivit sursei, bărbatul ar fi ajuns în Rusia prin Republica Moldova și Turcia.

TASS scrie că bărbatul ar fi fost recrutat de Serviciile Secrete ale Ucrainei, după ce s-a aflat că ar deține cetățenie rusă. Sursa citată, care face trimitere la un videoclip din timpul interogatoriului bărbatului, precizează că bărbatul ar fi aruncat în aer, în iunie, o conductă de gaz în satul din Koreiz din Crimeea, după ce ar fi fost amenințat de serviciile secrete de la Kiev.

Serviciul de Securitate al Federației Ruse susține că bărbatul ar fi intrat în Rusia prin Republica Moldova și Turcia. Moscova a publicat, de asemenea, imagini cu explozibilul găsit asupra lui.

FSB-ul rusesc anunță în acest context că a inițiat o cauză penală pe fapte de terorism.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: