Dmitri Medvedev spune că în Rusia ar putea fi restabilită pedeapsa cu moartea
Full Article 2 minutes read

Dmitri Medvedev spune că în Rusia ar putea fi restabilită pedeapsa cu moartea

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a propus restituirea pedepsei cu moartea pentru „criminali” după suspendarea reprezentării Rusiei în Consiliul Europei și APCE. La acest subiect, el a scris pe o rețea de socializare. 

„O nedreptate sălbatică. Deși este un motiv întemeiat pentru a trânti ușa și a uita pentru totdeauna de aceste case de pomană fără sens. Este un prilej bun de a restabili o serie de instituții importante precum pedeapsa cu moartea pentru cei mai periculoși criminali”, a spus Medvedev.

Tot el a adăugat că Rusia s-a alăturat acestor structuri internaționale „din prostie” și „din tinerețe”.

De menționat că Rusia a fost suspendată din Consiliul Europei (CoE) după invadarea Ucrainei, a anunţat vineri ministrul italian de externe Luigi Di Maio.

„Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei, a cărui preşedinţie este deţinută de Italia, a luat decizia de a exclude Federaţia Rusă dintre membrii săi. Italia consideră că aceasta este o măsură necesară în lumina agresiunii inacceptabile a Rusiei împotriva Ucrainei, care reprezintă o încălcare gravă a legii internaţionale” a anunţat Di Maio.

Consiliul Europei a fost format după al Doilea Război Mondial pentru a proteja drepturile omului şi statul de drept pe întreg continentul şi este un organism separat de Uniunea Europeană.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: