„DNR” susține că 53 de ostatici ucraineni au murit în urma unui atac al forțelor armatei ale Ucrainei. Reacția Kievului 
Full Article 2 minutes read

„DNR” susține că 53 de ostatici ucraineni au murit în urma unui atac al forțelor armatei ale Ucrainei. Reacția Kievului 

Armata ucraineană a bombardat satul Elenovka din regiunea Donețk, unde sunt ținuți prizonierii ucraineni de război, susține ministrul adjunct al Informației din autoproclamata Republică Populară Donețk (DNR) Daniil Bezsonov. Ucraina, la rândul ei, a acuzat Rusia de bombardare.

„Noaptea au lovit, probabil, cu Himars în închisoarea din Elenovka. O lovitură directă în cazarma cu prizonieri”, a spus Bezsonov, comunică Interfax.

Inițial, Bezsonov anunța că sunt 40 morți și 130 de răniți, menționând că cifrele pot crește.

Mai târziu, reprezentanții DNR au anunțat că se înregistrează 53 de persoane decedate.

Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina a bombardat colonia din Elenovka cu sistemul de rachete Himars. Oficialii ruși au mai declarat că aceasta este „o provocare flagrantă”, care a fost „realizată cu scopul de a speria militarii ucraineni și de a preveni predarea acestora”.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că armata rusă a atacat colonia pentru a acuza Kievul că a comis crime de război și pentru „a ascunde tortura prizonierilor și execuțiile”. La fel, au menționat că Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a efectuat lovituri cu rachete și artilerie în satul Elenovka.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: