Doar depuneri de flori și concerte. Tiraspolul renunță în acest an la parada militară și „Regimentul Nemuritorilor” de 9 mai
Full Article 2 minutes read

Doar depuneri de flori și concerte. Tiraspolul renunță în acest an la parada militară și „Regimentul Nemuritorilor” de 9 mai

Parada militară și manifestația „Regimentul nemuritorilor”, dedicate „Zilei Victoriei”, nu vor avea loc în acest an la Tiraspol. Cu toate acestea, pe 9 mai, în mai multe localități din regiunea transnistreană vor avea loc depunere de flori, miting-uri și concerte. 

Pe 25 aprilie, pretinsul „lider” al Transnistriei a desfășurat o teleconferință cu așa-zișii șefi ai administrației publice din regiune. Unul dintre subiectele abordate a fost pregătirile pentru „Ziua Victoriei”.

„Peste tot au fost planificate programe festive. Ceremonii de depunere de flori, mitinguri, concerte și alte evenimente tradiționale pentru această sărbătoare vor fi organizate în toate orașele și raioanele din republică. În acest an, în capitală nu va avea loc parada militară și acțiunea republicană în masă „Regimentul Nemuritor”. La Tiraspol, precum și în alte localități din Transnistria, festivitățile vor avea loc la nivel local. Orașele și raioanele trebuie să fie decorate tematic, a subliniat președintele”, se arată într-un comunicat publicat de așa-numita „administrație prezidențială”.

Se menționează că, Vadim Krasnoselski „a atras atenția asupra necesității de a curăța memorialele, monumentele și locurile de înmormântare ale apărătorilor Patriei”.

„Este important să implicăm în această activitate nu doar serviciile municipale specializate, ci și tinerii, a subliniat Vadim Krasnoselski. În timpul sărbătorilor din luna mai, o atenție deosebită ar trebui acordată veteranilor Marelui Război Patriotic, copiilor războiului și lucrătorilor de pe frontul intern, a reamintit președintele”, se mai arată în comunicat.

***

Amintim că, pe 18 aprilie, Partidul „ȘOR” și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au anunțat că vor organiza pe 9 mai acțiunea „Regimentul nemuritor”. Partidul „ȘOR” a declarat că va ieși în stradă „cu portrete ale rudelor care au participat la cel de-Al Doilea Război Mondial”, iar PSRM a spus că evenimentul se va desfășura „fără drapele de partid, cu toate simbolurile Marii Victorii”. Partidele nu au precizat dacă vor organiza împreună evenimentele anunțate pentru 9 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: