Modificările legii cu privire la CSM, supuse discuțiilor publice. Cei interesați au la dispoziție doar 3 zile pentru a formula propuneri
Full Article 2 minutes read

Modificările legii cu privire la CSM, supuse discuțiilor publice. Cei interesați au la dispoziție doar 3 zile pentru a formula propuneri

Ministerul Justiției invită reprezentanții societății civile și alți actori interesați la o discuție publică asupra proiectului de lege prin care sunt operate unele modificări în Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. Anunțul a fost făcut public astăzi, 12 decembrie.

Potrivit sursei citate, consultările vor avea loc pe 13 decembrie 2019, ora 15:00. Propunerile trebuie formulate, în formă scrisă, până în data de 15 decembrie 2019.

Amintim că miercuri, 4 decembrie, guvernul condus de Ion Chicu a aprobat noi modificări la legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. Subiectul a fost inclus suplimentar pe ordinea de zi. De la ședință au lipsit, însă, reprezentanții CSM. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a recunoscut că a uitat să îi invite la consultări.

„Am uitat de dânșii, sincer. M-am uitat pe lista invitaților și am văzut că nu era indicat CSM. Dar asta nu presupune că CSM nu a putut să participe la grupul de lucru”, a explicat Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Toate propunerile recepționate vor fi transmise în adresa parlamentului, în vederea examinării acestora și pregătirii proiectului de lege pentru lectura a doua.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: