(DOC) Alerta „cod galben de pericol terorist”, prelungită cu 60 zile în Transnistria
Full Article 1 minutes read

(DOC) Alerta „cod galben de pericol terorist”, prelungită cu 60 zile în Transnistria

Autoritățile de facto de la Tiraspol au prelungit cu 60 zile alerta „cod galben” de pericol terorist în regiunea transnistreană. 

Potrivit decretului semnat de liderul autoproclamat al regiunii transnistrene, noul Cod galben de alertă teroristă va fi valabil până pe 20 martie în Transnistria. Decizia a fost luată pe 16 ianuarie.

Aceasta a fost instituită pe 26 aprilie, în urma incidentelor armate din stânga Nistrului, calificate ulterior drept „atacuri teroriste”.

Amintim că, la 25 aprilie, în Transnistria a fost instituit Cod roșu de alertă teroristă, după mai multe explozii care au avut loc în perioada sărbătorilor pascale. Se întâmpla după ce, la 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, provocând, astfel, un război la granița Republicii Moldova.

Tiraspolul susținea că responsabili de provocări sunt cetățeni ucraineni, Kievul acuza serviciile speciale ruse, iar Chișinăul afirma că ar fi vorba despre conflicte la nivel de grupuri de conducere din stânga Nistrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: