DOC Angajații și studenții celei mai mari universități din regiunea transnistreană – obligați să participe la protestul de la Tiraspol
Full Article 2 minutes read

DOC Angajații și studenții celei mai mari universități din regiunea transnistreană – obligați să participe la protestul de la Tiraspol

Angajații și studenții din cadrul Universității „Taras Șevcenko”, cea mai mare instituție de învățământ superior din stânga Nistrului, au fost obligați să participe la protestul de la Tiraspol din 24 ianuarie. NM a intrat în posesia unui document în care se dau dispoziții pentru ca să fie asigurată prezența angajaților și studenților la eveniment. În acest scop, 24 ianuarie a fost declarată zi liberă. Actul, care datează din 23 ianuarie, a fost semnat de rectorul universității Vladislav Sokolov.

UPDATE NewsMaker a solicitat un comentariu de la rectorul instituției de învățământ.

Potrivit documentului, angajații și studenții din cadrul universității trebuie să fie prezenți prezenți la acțiunea de protest. Responsabili pentru asigurarea prezenței studenților la manifestație au fost desemnați decanii facultăților și directorii institutelor, iar pentru cea a angajaților – șefii subdiviziunilor structurale.

De asemenea, în document se indică faptul că pentru angajații și studenții care au participat la manifestație să fie declarată zi liberă.

DOC Angajații și studenții celei mai mari universități din regiunea transnistreană - obligați să participe la protestul de la Tiraspol

NewsMaker

Precizăm că, pe 24 ianuarie, la Tiraspol, a avut loc un protest față de noile prevederi ale Codului vamal al Republicii Moldova, care obligă agenții economici din stânga Nistrului să contribuie la bugetul național, după o perioadă lungă de scutiri și amânare a intrării în vigoare. Piața centrală din Tiraspol a fost închisă pentru transportul public, iar oamenii au fost aduși organizat cu autocarele și microbuzele. Potrivit presei din regiune, la manifestație au participat profesori, studenți, organizațiile obștești. La protest a fost observat și fostul lider al regiunii transnistrene Igor Smirnov, precum și liderul de facto al regiunii Vadim Krasnoselski. Protestatarii au venit cu pancarte, cu următoarele mesaje: „Jefuirea oamenilor – nu este calea spre Europa”, „Moldova nu mai jefui oamenii din Transnistria”.

Ulterior, autoritățile nerecunoscute au declarat că la acțiunea de protest au participat „50 000 de oameni”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: