DOC Autorizația pentru activitatea Uzinei Metalurgice din Râbnița, prelungită cu încă o lună
Full Article 2 minutes read

DOC Autorizația pentru activitatea Uzinei Metalurgice din Râbnița, prelungită cu încă o lună

Uzina Metalurgică din orașul Râbnița va putea activa încă o lună. Valabilitatea autorizației a fost prelungită, prin decizia Comsiei pentru Situații Excepționale (CSE), întrunită în ședință pe 31 mai.

A fost prelungit, până la 30 iunie 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească””, se arată în comunicatul de presă.

Pe 29 aprilie, CSE a prelungit cu o lună autorizația temporară de mediu pentru uzina metalurgică din Rîbnița. Atunci, guvernarea a recunoscut că decizia a fost luată în schimbul păstrării neschimbat a tarifului pentru energie electrică.

Membrii CSE au aprobat și noi măsuri de promovare a exportului de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova. În acest sens, Serviciul Vamal împreună cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) urmează să elaboreze și să aprobe procedura de realizare a exportului acestor produse prin culoare verzi, instituite la posturile vamale de frontieră.

CSE a aprobat procedura de introducere, de către agenții economici din regiunile de est ale țării, a mărfurilor incluse în Registrul de omologare a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților al Republicii Moldova. Astfel, comercianții urmează să prezinte la Posturile de Inspecție la frontieră ale ANSA o Declarație, în baza modelului anexat la Dispoziție.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: