DOC Indemnizații, salarii și burse mai mari, în 2024. Guvernul a aprobat bugetul pentru anul viitor
Full Article 2 minutes read

DOC Indemnizații, salarii și burse mai mari, în 2024. Guvernul a aprobat bugetul pentru anul viitor

Guvernul Republicii Moldova a aprobat pe 1 decembrie bugetul pentru anul 2024. Premierul Dorin Recean a declarat că de la 1 ianuarie vor fi majorate indemnizațiile la nașterea copiilor, salariile tuturor pedagogilor, dar și bursele studenților de la facultățile cu profil pedagogic. 

Am aprobat azi bugetul pentru anul 2024 „Investim pentru copii”. Am decis că în 2024 alocăm cei mai mulți bani pentru viitorul copiilor, generației care va construi Moldova de mâine, prin acces la educație modernă și de calitate, pentru o societate consolidată și prosperă”, a scris pe rețelele de socializare Recean.

Potrivit oficialului, de la 1 ianuarie 2024 autoritățile vor „majora considerabil indemnizația la nașterea copiilor, care va fi de 20 de mii de lei”.

Totodată a fost alocat „aproximativ 1 miliard de lei pentru a majora cu 15% salariile tuturor pedagogilor din țară, adică pentru peste 50 de mii de oameni”.

Dublăm bursele la studenții facultăților cu profil pedagogic, pentru a avea școli cu profesori care contribuie la un viitor mai bun pentru copiii noștri. Mărim alocările financiare pentru programul „Protecția familiei și copilului” și alocăm bani pentru dezvoltarea satelor și orașelor noastre, așa încât familiile noastre să aibă condiții bune de trai acasă, iar copiii, oriunde s-ar naște, să aibă aceleași oportunități de dezvoltare”, a adăugat Recean.

Suplimentar în 2024, a menționat Recean, autoritățile vor continua să investească în comunități, afaceri și dezvoltare economică.

Alocăm aproape 200 de milioane de lei pentru susținerea întreprinderilor, prin programe de susținere a antreprenorilor, precum 373. Am majorat ajutorul pentru iarnă și vom continua să acordăm compensațiile în factură pentru energie”, a menționat oficialul.

Potrivit deputatului Radu Marian „Comisia economie, buget și finanțe și Parlamentul Republicii Moldova se vor întruni săptămâna viitoare pentru a supune dezbaterilor proiectul Bugetului pentru 2024”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: