DOC Iulian Rusu va fi numit mâine în funcția de director al CNA
Full Article 2 minutes read

DOC Iulian Rusu va fi numit mâine în funcția de director al CNA

Iulian Rusu, secretarul de stat al Ministerului Justiției, va fi numit pe 3 februarie în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA). Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului.

Subiectul privind numirea în funcție a lui Iulian Rusu este primul în ordinea de zi a ședinței din 3 februarie a Legislativului.

DOC Iulian Rusu va fi numit mâine în funcția de director al CNA

parlament.md

Potrivit informației publicate pe site-ul Ministerului Justiției, Iulian Rusu este de profesie jurist. Este absolvent al Universității Oxford, având titlu de magistru în drept. Are o experiență profesională vastă de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției. În ultimii 3 ani a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene și a contribuit cu expertiză valoroasă în mai multe proiecte și activități ce țin de sectorul justiției și anticorupție.

Pe 18 noiembrie 2021, Ruslan Flocea a fost demis din funcția de șef al CNA. Decizia a fost luată cu votul a 55 deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în urma audierii raportului de evaluare a activității instituției. 20 de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au votat împotrivă.

Flocea nu s-a prezentat la ședința parlamentului. Prin intermediul unei declarații pentru presă, acesta a argumentat că nu avea rost să-și prezinte argumentele, întrucât decizia privind demisia sa fusese deja luată.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: