DOC Ministerul Educației cere directorilor de școli și grădinițe să economisească căldura și gazul
Full Article 3 minutes read

DOC Ministerul Educației cere directorilor de școli și grădinițe să economisească căldura și gazul

Ministrul Educației Anatolie Topală a semnat un document adresat organelor locale de specialitate din domeniul învățământului și conducătorilor instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, prin care solicită să fie întreprinse măsuri de economisire a resurselor energetice. De asemenea, în adresare se solicită achitarea facturilor pentru consumul de gaz natural și agent termic până în data de 20 a lunii ianuarie.

Documentul este adresat directorilor instituțiilor de învățământ și autorităților publice locale.

„Ministerul Educației și Cercetării, în condițiile create pe piața gazelor naturale, atenționează (…) asupra următoarelor necesități în cadrul activității instituțiilor de învățământ:

– a asigura instituțiile de învățământ în condițiile situației pe piața gazelor naturale prin raționalizarea consumului de gaz și eficientizarea consumului de agent termic;

– a întreprinde măsuri de economisire a resurselor energetice;

– a întreprinde măsuri, conform competenței, privind achitarea facturilor pentru consumul de gaze naturale și/sau agent termic de către instituțiile și întreprinderile din subordine în termen de până la data de 20 a lunii curente”, se arată în document.

Circulara a fost publicată de către primarul capitalei Ion Ceban, pe 18 ianuarie. Edilul a reiterat că se împotrivește inițiativei.

Cei de la Guvern vor ca copii să învețe în cușme și cu mănuși din cauza incompetenței lor. Vor economii pe seama copiilor noștri! Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi o circulară tuturor Direcțiilor educaționale din țară să economisească resursele energetice în școli și grădinițe. Am spus și la începutul săptămânii. În municipiul Chișinău nu vom permite să înghețe bolnavii în spitale și copiii în școli și grădinițe. Să deconecteze căldura în birourile celor mai falnici și bravi demnitari, iar oamenii nu sunt vinovați pentru prostia lor”, a comentat Ceban.

DOC Ministerul Educației cere directorilor de școli și grădinițe să economisească căldura și gazul

Facebook/Iv Ceban

Amintim că, pe 12 ianuarie, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), s-a întrunit într-o ședință. Printre deciziile aprobate se numără îndemnul instituțiilor publice de a raționaliza consumul de energie electrică și gaz.

„Instituțiile publice vor întreprinde măsuri pentru a raționaliza consumul de gaz și energie electrică în baza recomandărilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, se arată în decizia CSE.

Ulterior, secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a anunțat că a decis deconectarea aproape integrală de la agentul termic a încăperilor clădirii garajului, cu o suprafață totală de circa 9 mii de metri pătrați.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: