DOC Satul European: Au fost finalizate primele 150 de proiecte – unde și cât s-a cheltuit
Full Article 2 minutes read

DOC Satul European: Au fost finalizate primele 150 de proiecte – unde și cât s-a cheltuit

Programul „Satul European”, implementat de Guvernul Moldovei, a atins noul prag de 150 de proiecte implementate, cu o valoare totală de circa 243 de milioane de lei. Acestea au adus îmbunătățiri pentru aproximativ 180.000 de cetățeni din comunitățile rurale, susțin reprezentanții Oficiului Naţional de Dezvoltare Regională şi Locală. 

Cele mai multe proiecte finalizate, 42 la număr, vizează construcția/reabilitarea/renovarea clădirilor publice, iar prin implementarea a 33 de proiecte s-a instalat iluminatul public în localități. Alte 24 de localități sunt asigurate cu sisteme de alimentare cu apă, de epurarea a apei și de canalizare.

Totodată, proiectele implementate în cadrul programului au dus la modernizarea a 17 centre culturale.

Pentru anul curent, programul Satul European finanțează în total 496 de proiecte în întreaga țară, cu o valoare totală a investițiilor de 1,8 miliarde de lei. Până în prezent, 1 miliard de lei a fost deja valorificat.

În plus, Guvernul Republicii Moldova a lansat programul Satul European Expres, care permite altor 399 de primării să implementeze proiecte de dezvoltare locală cu o valoare totală de aproximativ 172,3 milioane de lei până la sfârșitul acestui an.

Despre lansarea programului național de dezvoltare locală „Satul European”, Maia Sandu a anunțat pe 21 martie 2022. Președinta declara că primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: