În replică, Ala Nemerenco a explicat că, în medicină, diplomele sunt obținute altfel decât în cazul altor specialități. Aceasta a argumentat că acuzațiile socialiștilor sunt răzbunări personale pentru că atunci când deținea funcția de ministru al Sănătății, a oprit „anumite scheme”.

Pe 5 februarie 2021, Ala Nemerenco i-a acționat în judecată pe deputații Partidului Socialiștilor Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia și Nichita Țurcan, pentru a-și apăra demnitatea și reputația profesională.

Pe 27 iulie 2021 deputata socialistă Alla Darovannaia a fost obligată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru să dezmintă declarațiile.

Pe 8 decembrie 2022, Ministra Sănătății a anunțat că Curtea de Apel Chișinău a menținut în vigoare decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Pe 9 decembrie 2022, deputata socialistă Alla Darovannaia informează că va contesta la Curtea Supremă de Justiție decizia Curții de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!