DOC Sesizare repetată la PG în cazul pungii oferite lui Dodon. Iurie Reniță, pregătit să expedieze documentul și Parchetului European
Full Article 2 minutes read

DOC Sesizare repetată la PG în cazul pungii oferite lui Dodon. Iurie Reniță, pregătit să expedieze documentul și Parchetului European

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Iurie Reniță a expediat o cerere repetată procurorului general Alexandr Stoianoglo. Parlamentarul cere să fie revăzută decizia de neîncepere a urmăririi penale, pe baza imaginilor video în care fostul lider al PDM îi oferă o pungă neagră șefului statului. Reniță spune că dacă procurorii nu vor lua atitudine nici de această dată, atunci va expedia aceeași cerere Laurei Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European.

„Dacă Procurorul General Alexandru Stoianoglo consideră că va reuși să mușamalizeze și de această dată cazurile de corupție a “kuliokarilor”, avându-i protagoniști pe Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, cel de trădare de patrie cu același Igor Dodon și finanțarea din Rusia, via Bahamas, a PSRM și a campaniei prezidențiale a lui Dodon din 2016, atunci greșește amarnic”, a scris Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a menționat că nici parlamentarii onești, nici cetățenii nu vor permite o abordare părtinitoare din partea Procuraturii Generale., iar în cazul în care argumentele aduse vor fi ignorate, va expedia documentului Laurei Codruța Kövesi, procuror-șef al Parchetului European.

„Având în vedere că Republica Moldova este țară asociată a Uniunii Europene, intervenția Parchetului European în actele incontestabile de corupție de la noi, cu implicarea înalților demnitari de stat, este nu doar una indicată, ci chiar absolut necesară!”, a subliniat Reniță.

Cerere repetată către Procurorul General Alexandru StoianogloDacă Procurorul General Alexandru Stoianoglo consideră că…

Posted by Iurie Reniță on Sunday, 19 July 2020

 

Amintim că, pe 24 iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: