DOC Un bărbat condamnat pentru violul unei minore, eliberat din închisoare. Decizia Curții de Apel Bălți
Full Article 2 minutes read

DOC Un bărbat condamnat pentru violul unei minore, eliberat din închisoare. Decizia Curții de Apel Bălți

Un bărbat, care, anterior, a fost condamnat pentru violul unei fete de 14 ani, a fost eliberat din închisoare. Pedeapsa i-a fost suspendată condiționat pe un termen de probă de trei ani. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți pe 30 aprilie.

Potrivit materialelor cauzei penale, cazul a avut loc în luna martie 2022. Inculpatul pe nume Ruslan Antoci a consumat droguri în pădure împreună cu minora, după care a violat-o.

În iulie anul trecut, instanța de judecată l-a condamnat pe bărbat la cinci ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de probă de patru ani. Procuratura a contestat hotârârea judecătorească la Curtea de Apel. Cauza a fost retrimisă la reexaminare.

În februarie 2024, instanța l-a găsit vinovat pe bărbat și l-a condamnat la cinci ani de închisoare. Avocatul inculpatului a contestat sentința, solicitând aplicarea unei pedespe neprivative de libertate. Potrivit avocatului, clientul său „și-a recunoscut pe deplin vinovăția, s-a căit sincer pentru ce a făcut și a cooperat cu ancheta”. Avocatul s-a referit și la poziția părții vătămate, care a cerut instanței să nu-l pedepsească „prea aspru” pe inculpat. Victima a confirmat că inculpatul i-a plătit 35 000 de lei drept despăgubiri pentru daune morale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: