DOC Un nou deputat în Parlament. Cine este Valentina Ghețu și ce avere a declarat
Full Article 2 minutes read

DOC Un nou deputat în Parlament. Cine este Valentina Ghețu și ce avere a declarat

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al Valentinei Ghețu. Cea din urmă va ocupa fotoliul de parlamentar în locul Anei Calinici, care și-a depus mandatul de deputat pentru că a devenit secretar de stat la Cancelaria de Stat.

Valentina Ghețu este candidat supleant pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputată a Valentinei Ghețu, care se va alătura echipei PAS din Parlament. (…) Îi urăm mult succes în activitatea parlamentară!”, au comunicat reprezentanții PAS, pe 19 octombrie.

Partidul a menționat că Ghețu este agronom de profesie. Totodată este vicepreședinta Organizației Teritoriale a PAS din Edineț.

Potrivit declarației de avere și interese personale, depusă la Comisia Electorală Centrală pentru alegerile parlamentare din 2021, Valentina Ghețu a deținut funcția de agronom consultant la SRL Agarista-Agricolă iar în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020 a indicat că a avut un venit de 191769,96 lei și 45.000 lei – de la SRL Autoprezent, subiectul declarării fiind soțul/concubinul Valentinei Ghețu.

La fel Ghețu a declarat 4 terenuri agricole, dobândite în 1993, 1997 și alte două – în 2017. Tot în declarația de avere a indicat 3 case de locuit, cu o suprafață de 58 mp, 30 mp și 113 mp, și un automobil de model Renault Megane, în valoare de 3000 euro, anul fabricației – 2007.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: