Dodon a discutat cu Krasnoselskii și caută soluții pentru „evitarea unei situații de criză”
Full Article 2 minutes read

Dodon a discutat cu Krasnoselskii și caută soluții pentru „evitarea unei situații de criză”

Președintele Igor Dodon a discutat cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, despre decizia anunțată astăzi, 17 ianuarie, de oficialii transnistreni, privind interzicerea accesului mașinile înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni rezidenți permanent în Moldova și care dețin permis de conducere al țării noastre pentru a traversa frontiera Transnistriei cu Ucraina. 

„Am convenit sa găsim de urgentă soluții pentru a nu permite înrăutățirea situației legate de circulația transportului și eventualele dificultăți pentru cetățeni. Am stabilit ca instituțiile responsabile să identifice de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză. În mod categoric, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar in rezultatul dialogului dinte Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate. În calitatea mea de Președinte al țării, voi face tot ce este nevoie pentru ca dreptul oamenilor, de a călători liber, să fie respectat”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că astăzi, 17 ianuarie, Ministerul Afacerilor Externe de facto din Transnistria a publicat un comunicat prin care anunță că, din 24 ianuarie, mașinile înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni rezidenți permanent în Moldova și care dețin permis de conducere al țării noastre nu vor putea traversa frontiera Transnistriei cu Ucraina. Decizia ar fi fost luată „ca răspuns” după ce Poliția de Frontieră a sistat, începând cu data de 10 ianuarie curent, aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană.

Contactat de NM, șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch, și-a manifestat îngrijorarea față de decizia Tiraspolului și a precizat că în prezent continuă medierile pentru a se evita acest lucru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: