Dodon anunță proteste de amploare: „Noi o să le arătăm cum se organizează, o să vadă câtă lume va ieși”
Full Article 2 minutes read

Dodon anunță proteste de amploare: „Noi o să le arătăm cum se organizează, o să vadă câtă lume va ieși”

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon și-a chemat susținătorii să fie pregătiți de proteste de amploare. Declarația a fost făcută în seara de 8 iulie, la emisiunea „Prime Time” de la Prime TV, după ce Curtea de Apel Chișinău a hotărât că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

„În caz că se merge mai departe cu limitarea secțiilor de votare, fac un apel către colegii mei, către susținători: fiți gata să ieșim masiv la proteste în următoarele 24 de ore. Posibil chiar mâine, vom ieși și la CEC și la oficiile partidelor care vor să limiteze dreptul de vot și la Curtea Supremă de Justiție și la Curtea de Apel, care „s-a culcat” sub doamna Maia Sandu. Se încalcă absolut toate liniile roșii, așa ceva nu și-a permis nimeni. Stimați prieteni, fiți gata, la apelul meu, să ieșim masiv la proteste. Proteste non stop”, a declarat Igor Dodon.

Ex-președintele țării a dat asigurări că numărul participanților va fi mare: „Noi o să le arătăm cum se organizează proteste. O să vadă câtă lume va ieși și o să stăm până le asigurăm dreptul la vot tuturor cetățenilor”.

***

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au admis integral contestația depusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și au ajuns la concluzia că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Cererea de recurs poate fi depusă în termen de o zi de la pronunțarea dispozitivului hotărârii la Curtea de Apel Chișinău.

Igor Dodon a criticat hotărârea și a acuzat magistrații că ar fi controlați de președinta țării și de Partidul Acțiune și Solidaritate. Mai mult, socialistul a menționat că, dacă va rămâne în vigoare, această hotărâre ar putea pune la îndoială validarea scrutinului din 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: