Dodon ar putea pleca la Minsk pe 19 mai. Ce alte subiecte a discutat șeful statului cu Alexandr Lukașenko
Full Article 2 minutes read

Dodon ar putea pleca la Minsk pe 19 mai. Ce alte subiecte a discutat șeful statului cu Alexandr Lukașenko

Președintele Igor Dodon ar putea efectua o vizită oficială în capitala statului Belarus pe 19 mai. Despre aceasta a anunțat șeful statului pe 4 mai, într-o postare pe pagina sa de Facebook, după o discuție în format online cu omologul său, Alexandr Lukașenko.

Șeful statului ar putea merge pe 19 mai la Minsk, unde va fi organizată ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice.

„Am menționat că ne vom conforma deciziei organizatorilor și, dacă va fi necesar de a veni la Minsk – o voi face, mai ales că la inițiativa mea, în cinstea conaționalului nostru, eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs a fost confecționat un monument care urmează să fie dezvelit la Minsk, cu prilejul aniversării a 75-a a Marii Victorii”, a scris Dodon.

În timpul discuției, Igor Dodon s-a arătat „impresionat” de faptul că Belarus va organiza o paradă în data de 9 mai.

„Am remarcat că în Moldova, în legătură cu pandemia, evenimentele de amploare legate de aniversare vor fi transferate pentru 24 august, zi în care Moldova a fost eliberată de fasciști. Totodată, am fost impresionat de faptul că în Belarus, Parada Victoriei va avea loc pe 9 Mai, cu respectarea tuturor măsurilor de securitate”, a mai scris președintele.

Anterior, Alexandr Lukașenko a subliniat că manifestările consacrate zilei de 9 mai nu vor fi anulate, în pofida pandemiei de COVID-19.

Potrivit bilanțului publicat pe 4 mai, în Belarus au fost testate pozitiv cu coronavirus de tip nou 17 489 de persoane, după efectuarea a peste 211 mii de teste. 3259 de pacienți s-au însănătoșit. Au murit 103 oameni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: