„Mii și mii de oameni vor ca acest eveniment să fie organizat”. Lukașenko a declarat că parada de 9 mai nu va fi anulată
Full Article 2 minutes read

„Mii și mii de oameni vor ca acest eveniment să fie organizat”. Lukașenko a declarat că parada de 9 mai nu va fi anulată

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că parada de 9 mai nu va fi anulată din cauza coronavirusului, informează Hromadske. Despre acest lucru, Lukașenoko a anunțat astăzi, 3 mai.

„Trebuie să vă spun că noi nu putem anula parada. M-am gândit foarte mult timp. Desigur, acesta este un lucru emoțional, profund ideologic. Trebuie să ținem minte că acei oameni au murit pentru noi, oricât de patetic nu ar suna acest lucru”, a declarat Lukașenko.

„Oamenii nu vor, se tem, își fac griji pentru sănătatea lor. Noi vom înțelege acest lucru. Astăzi avem suficienți doritori, mii și mii de oameni vor ca acest eveniment să fie organizat”, a subliniat președintele.

Mai mult, Lukașenko a spus că unii deputați ruși și-au exprimat dorința de a participa la parada de la Minsk.

„Salutăm acest lucru. Lasă-i să vină. Aeroportul nostru este deschis. Cred că noi vom ajunge la un acord comun cu partea rusă cu privire la organizarea unor zboruri pentru cei care doresc să ne viziteze. Nu închidem ușile pentru prietenii și frații noștri”, a mai spus Lukașenko.

Precizăm că în luna martie, președintele Belarusului a declarat că parada de 9 mai nu va fi anulată din cauza coronaviruslui.

Până în prezent, în Belarus au fost confirmate  15 828 de cazuri de COVID-19, dintre care 97 de pacienți au decedat și 3117 s-au însănătoșit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: