Dodon, Chicu și Vlah efectuează o vizită oficială în Turcia. Ce prevede agenda de lucru
Full Article 1 minutes read

Dodon, Chicu și Vlah efectuează o vizită oficială în Turcia. Ce prevede agenda de lucru

Președintele Igor Dodon, însoțit de mai mulți oficiali din Republica Moldova, întreprinde o vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui Recep Tayyip Erdoğan. Agenda de lucru include întrevederi cu președintele turc, cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, precum și întrevederi bilaterale ale miniștrilor, se arată într-o postare pe Facebook publicată ieri, 29 decembrie, de șeful statului. 

Igor Dodon menționează că va prezida prima ședință a Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt, după care vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale în domenii. Printre acestea se numără conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere; transportul internațional combinat de mărfuri; cooperarea în domeniul științei și tehnologiei etc.

„Republica Turcia este partenerul nostru strategic. Vizita oficială în această țară ne oferă posibilitatea să extindem, aprofundăm și consolidăm relațiile de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes comun, spre beneficiul ambelor popoare”, menționează președintele țării.

Din componența delegației Republicii Moldova fac parte și premierul Ion Chicu, vicepreședintele parlamentului, Vlad Batrîncea, guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, precum și miniștri și alți demnitari de stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: