Dodon, despre nunta din familia Chicu: „Este o greșeală să interzici. Trebuie să nască deja mireasa, dar lor nu le dau voie să facă nuntă”
Full Article 2 minutes read

Dodon, despre nunta din familia Chicu: „Este o greșeală să interzici. Trebuie să nască deja mireasa, dar lor nu le dau voie să facă nuntă”

Președintele Igor Dodon susține că este o greșeală din partea autorităților să interzică desfășurarea nunților în timpul pandemiei de COVID-19. Într-un interviu pentru Europa Liberă publicat pe 3 septembrie, șeful statului a declarat că îl înțelege pe premierul Ion Chicu, în calitate de tată, și că fiul său nu a organizat o nuntă propriu-zisă pe 28 august.

Președintele Igor Dodon susține că, anterior, premierul Ion Chicu s-ar fi supărat pe el, atunci când a declarat că nunțile ar trebui să fie permise în pofida pandemiei de COVID-19.

„Eu consider că este o greșeală să interzici tinerilor să facă nuntă. Am spus-o încă cu trei luni în urmă. S-au supărat pe mine și medicii și ANSP-ul și ministrul Sănătății și premierul. Viața merge înainte. Trebuie să nască deja mireasa, dar lor nu le dau voie să facă nuntă”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că acest gen de ceremonii ar trebui să se desfășoare, însă cu anumite restricții.

„Vreau sincer, din partea președintelui, să îmi cer scuze de la miile de tineri care nu au putut să-și facă nunta în această perioadă. Repet: este o greșeală. (…) Eu îl înțeleg pe el ca tată (premierul Ion Chicu, NM). Este un eveniment de familie. Eu cred că trebuia de spus deschis. Nu a fost nuntă, eu m-am documentat. Au fost pînă la 50 de persoane din câte știu eu, din câte mi-au raportat mie. Trebuia să spună sincer: s-au căsătorit azi, ne ducem să servim o cupă de șampanie. Dar așa, multe interpretări, multe discuții”, a precizat Dodon.

Amintim că premierul Ion Chicu a recunoscut că fiul său și-a celebrat căsătoria pe 28 august, la o vinărie din satul Ulmu. Acesta a precizat, însă, că nu a fost organizată o nuntă propriu-zisă, așa cum s-a vehiculat în presă, ci doar „o masă de sărbătoare” la care ar fi participat doar „unchii și mătușile” mirelui.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: