„Nu s-au încălcat regulile, iar eu consider acest subiect închis”. Cum comentează Ion Chicu informațiile despre nunta fiului său
Full Article 3 minutes read

„Nu s-au încălcat regulile, iar eu consider acest subiect închis”. Cum comentează Ion Chicu informațiile despre nunta fiului său

Premierul Ion Chicu susține că fiul său nu a organizat o nuntă propriu-zisă, așa cum s-a vehiculat în presă, ci doar „o masă de sărbătoare” la care ar fi participat doar „unchii și mătușile” acestuia. Declarația a fost făcută pe 1 septembrie, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Într-adevăr, pe 28 august, a fost organizat un eveniment, o masă de sărbătoare. Fiul meu s-a căsătorit în 2019, în septembrie 2019 a fost încheiat un contract cu un local din Parcul Valea Trandafirilor. Nunta ar fi urmat să fie pe 30 august. La insistența mea, evenimentul a fost anulat. Oricum, copiii sau tinerii au vrut să-și oficializeze căsătoria și au vrut să organizeze o masă cu cei mai apropiați oameni. Nu este o nuntă, nici după formă, nici după conținut”, a declarat Ion Chicu

Premierul țării a mai spus că toate regulile impuse de Comisia națională extraordinară de sănătate publică au fost respectate, inclusiv numeric.

„Eu doar vreau să vă spun că la acest eveniment au participat exclusiv unchii și mătușille lui: sora mea și doi frați și o soră a soției mele. Este eveniment care este permis, de aceea nu s-a încălcat nimic în opinia mea. Eu am văzut multe speculații, dar vreau să vă spun cu toată responsabilitatea că nu s-au încălcat regulile iar eu consider acest subiect închis. Cei care continuă să speculeze – să rămână pe conștiința lor”, a conchis Chicu.

Despre faptul că paza ar fi fost asigurată de către angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat, premierul Ion Chicu a îndemnat jurnaliștii să solicite informații de la conducerea instituției.

„S-au respectat toate protocoalele, indiferent de ceea ce se speculează. Puteți face un demers către conducerea instituției respective”, a conchis Chicu.

În legătură cu mesajele contradictorii ale guvernării în legătură cu pandemia de COVID-19, Ion Chicu a menționat că, „în toată lumea se încearcă adaptarea vieții cotidiene la realitatea sumbră”:

„Eu eram foarte categoric în iunie. Și medicii erau foarte categorici atunci când se vorbea despre redeschiderea școlilor și a grădinițelor. Ca la începutul lui august să-l aud pe dl Furtună (Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, NM) care a venit cu informația că este mai riscant să stea copiii acasă decât să meargă la școală sau grădiniță, deși riscurile persistă. Vedeți, într-un timp atât de scurt se schimbă atitudinile și abordările”, a declarat prim-ministrul țării.

Precizăm că timp de 6 luni, în Republica Moldova au fost testate pozitiv cu noul coronavirus peste 37,2 mii de persoane. De asemenea, 1006 dintre pacienții infectați cu COVID-19 au murit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: