Dodon îl felicită pe Lukașenko, aliatul lui Putin, cu ocazia zilei de naștere: „Un om de stat remarcabil”
Full Article 2 minutes read

Dodon îl felicită pe Lukașenko, aliatul lui Putin, cu ocazia zilei de naștere: „Un om de stat remarcabil”

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, îl felicită pe președintele belarus, Alexandr Lukașenko, cunoscut drept un aliat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, inclusiv în ceea ce privește războiul din Ucraina, cu prilejul zilei de naștere. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Dodon spune că mereu l-a văzut pe Lukașenko drept un „om de stat remarcabil”. 

„Transmit sincere felicitări președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, cu prilejul zilei de naștere. Mereu l-am considerat pe dl. Lukașenko un om de stat remarcabil care a reușit să asigure dezvoltarea economică și socială a Belarusului, să consolideze statalitatea țării sale și să reziste în fața provocărilor externe. Îi urez omagiatului multă sănătate, prosperitate, succes și noi realizări în beneficiul poporului belarus!”, a scris Dodon.

Aleksandr Lukașenko s-a născut pe 30 august 1954 în orașul Kopîs. La școală, Alexandr Lukașenko, care a crescut fără tată, era un elev dificil, fiind în evidența poliției. Până în 1994 a fost ofițer militar. De asemenea, a lucrat ca director la mai multe fabrici și ferme. Pe 20 iulie 1994, Lukașenko a fost ales în funcția de președinte al Belarusului, devenind unul dintre cei mai longevivi șefi de stat. În societatea bielorusă are titlul neoficial „Tătuca”. Un aliat important al Moscovei, Aleksandr Lukaşenko a pus teritoriul țării sale la dispoziția armatei ruse pentru ca aceasta să-şi poată lansa și desfășura invazia din Ucraina.

Recent, într-un interviu acordat pentru portalul esp.md, președinta țării, Maia Sandu, s-a întrebat ce ar fi fost acum în Republica Moldova dacă țara ar fi fost condusă de socialistul Igor Dodon. „Haideți să ne imaginăm ce s-ar fi întâmplat, dacă astăzi domnul Dodon ar fi fost președintele Moldovei. Atunci ar fi ajutat Rusia, Rusia ar fi putut folosi Moldova în războiul contra Ucrainei, iar Ucraina ar fi răspuns. Credeți că ar fi fost pace, dacă astfel de tovarăși erau la putere?”, a declarat atunci Maia Sandu.

În replică, ex-președintele Republicii Moldova Igor Dodon a susținut că, dacă socialiștii ar fi fost la guvernare, în țară ar fi fost „pace, ordine, prețuri mici la gaz și produse”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: