Dodon insistă pentru coaliție cu ACUM, dar este nemulțumit de activitatea guvernului
Full Article 2 minutes read

Dodon insistă pentru coaliție cu ACUM, dar este nemulțumit de activitatea guvernului

Președintele Igor Dodon le-a cerut membrilor PSRM să inițieze și să insiste pe formarea de coaliții cu consilierii din partea blocului ACUM, inclusiv în Consiliul municipal Chișinău. Totodată, acesta s-a arătat îngrijorat de „nemulțumirile cetățenilor față de activitatea guvernului”. Într-o postare pe Facebook, Dodon a scris că este nevoie de schimbări rapide în „garnitura guvernamentală”. 

Șeful statului s-a referit și la reforma justiției. El susține că există mai multe probleme care au apărut în acest domeniu, care ar pune în pericol credibilitatea reformei. Potrivit acestuia, „unii reprezentanți politici din guvern” ar fi încercat să influențeze rezultatul comisiei pentru selectarea procurorului general. Totodată, Dodon a menționat criticile aduse de Comisia de la Veneția proiectului.

„Urmează să am noi consultări pe aceste teme cu diferite categorii ale societății și să vin cu propuneri concrete pentru ca instituțiile statului să devină mai eficiente și să se ocupe prioritar de rezolvarea problemelor cetățenilor”, a scris Igor Dodon.

Luni, 4 noiembrie, premierul Maia Sandu l-a somat pe președintele Igor Dodon să renunțe la „jocurile de sub masă”, prin care, potrivit acesteia, șeful statului ar submina reforma justiției. Prim-ministrul a mai declarat că este pregătită să lupte „atât din guvern, cât și din stradă, alături de cetățeni”. Totodată, liderul PPDA, Andrei Năstase, a anunțat că blocul ACUM nu va face coaliție cu consilierii din PSRM.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: