Dodon nu va candida la alegerile prezidențiale? Socialistul: „Am fost deja președinte”
Full Article 3 minutes read

Dodon nu va candida la alegerile prezidențiale? Socialistul: „Am fost deja președinte”

Secretarul general al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a declarat că „la această etapă” nu ia în calcul o eventuală participare la următoarele alegeri prezidențiale, care se vor desfășura în 2024. Precizarea a fost făcută de politician pe 19 decembrie, după Congresul Extraordinar al PSRM. Dodon a spus că formațiunea pe care o conduce este gata să discute cu alte partide în privința desemnării unui candidat comun pentru scrutinul prezidențial. 

În cadrul unor declarații de presă, după Congresul Extraordinar al PSRM, Igor Dodon a fost întrebat dacă va candida anul viitor pentru funcția de președinte al țării.

Eu am fost președinte de țară. La această etapă nu iau în calcul varianta de participare la alegeri prezidențiale. Dacă cineva cineva vrea să găsim limbă comună pentru desemnarea unui candidat unic – eu sunt gata pentru discuții. (…) Socialiștii, noi suntem gată să discută. Scopul numărul unu este ca Maia Sandu să fie înlăturată din funcția de președinte al țării. (…) Noi le oferim tuturor posibilitatea să găsim limbă comună pentru a merge împreună și a o da jos pe Maia Sandu”, a spus politicianul.

La congresul PSRM, cei 188 de participanți au decis să fie modificat statutul formațiunii și să fie reintrodusă funcția de președinte al partidului. Dodon a precizat că președintele PSRM va fi ales după ce noua cartă a partidului va fi înregistrată oficial.

A fost aprobat noul program politic, care trebuie încă redactat și în câteva sâptămâni va fi publicat. Râmân prioritari pilonii de bază ideologici, care sunt statalitatea, neutralitatea, tradițiile noastre moldovenești, limba moldovenească, istoria Moldovei. Dar, în același timp, unul din punctele importante care au fost aprobate astăzi este faptul că orice integrare externă, în est sau în vest, poate avea loc doar în baza unui referendum național cu participarea cetățenilor Republicii Moldova, împreună cu regiunea transnistreană, cu statutul de țară neutră, cu păstrarea tradițiilor noastre strămoșești și cu luare în calcul a drepturilor etniilor care locuiesc în Moldova. Știți că limba rusă era limba de comunicare interetnică”, a adăugat el.

***

Precizăm că, la sfârșitul lunii noiembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, Igor Dodon nu a exclus faptul că ar putea candida la următoarele alegeri prezidențiale. Atunci, Dodon a declarat că ar fi o „cea mai mare greșeală strategică” ca partidele de opoziție să înainteze un candidat comun la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: