Dodon, prima apariție televizată din arest la domiciliu: „Peste trei luni situația poate să fie cu totul alta”
Full Article 3 minutes read

Dodon, prima apariție televizată din arest la domiciliu: „Peste trei luni situația poate să fie cu totul alta”

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a participat pentru prima dată de când se află în arest la domiciliu, la o emisiune televizată. Dodon a spus că nu are ce pierde și că așteaptă ca adevărul să iasă la lumină. Totodată, fondatorul Partidului Socialiștilor a reiterat că procurorul care se ocupă de cazul său „este fără experiență”, iar pe judecătorii și procurorii „corecți” i-a îndemnat să plece în concediu pe cont propriu, întrucât peste 3 luni situația s-ar putea schimba. Politicianul nu a precizat la ce anume se referă.

Igor Dodon a reiterat că dosarele sale ar fi politice.

Eu vreau să le dau un sfat judecătorilor și procurorilor corecți, care înțeleg ce se întâmplă. Nu vă implicați în aceste ilegalități, pentru că șefii voștri o să plătească pentru aceasta. O să fie eu peste 2, 3 ani, sau o să fie altcineva, pentru aceste fărădelegi o să răspundeți. Dacă vedeți că vi se impun anumite decizii cu care nu sunteți de acord, mai bine luați-vă concediu din cont propriu. Peste 3 luni situația poate să fie cu totul alta. Dar, nu vă implicați în decizii ilegale, anticonstituționale, care pe urmă vor fi taxate pe intern dar și de organismele internaționale”, a declarat Igor Dodon.

Fostul președinte de țară a mai spus că dosarul său este de rezonanță, pentru că în premieră, în istoria modernă a Republicii Moldova, este pus sub învinuire un fost președinte de stat. Dodon susține actualul procuror care îi gestionează dosarele este „fără experiență” și  a amintit că acesta a fost implicat în politică. Potrivit lui Igor Dodon, nici un procuror cu vechime în muncă nu a dorit „să participe în această răfuială politică”.

De menționat că, Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

De asemenea, Dodon are statutul de învinuit în dosarul „Energocom”, în care statul ar fi fost prejudiciat cu suma de 11 927 173 dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: