Dodon propune un „rebranding”, pentru consolidarea forțelor de centru stânga (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dodon propune un „rebranding”, pentru consolidarea forțelor de centru stânga (VIDEO)

Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon ia în considerare un „rebranding” al stângii din Moldova. Socialistul a anunțat că va discuta cu reprezentanții altor partide pentru ca, în toamnă, să poată fi prezentat un proiect de consolidare a forțelor de centru-stânga. 

În cadrul ediției din 16 iulie a videoblogului său, Igor Dodon a menționat că există un mare potențial pentru partidele de centru-stânga, fapt demonstrat de rezultatele ultimului scrutin parlamentar.

„Trebuie să unificăm partidele de centru-stânga. Blocul electoral pe care l-am creat ar fi o platformă de discuții, de mișcare în această direcție. Dacă doriți – și rebranding și tot ce e necesar pentru a intra în forță în lupta politică mai departe. Aceste alegeri au arătat că centrul-stânga are un potențial foarte mare. Pentru că, chiar dacă avem PAS cu 62 de mandate, în total – 52%, apropo – în interiorul țării – 47%, fără diaspora, păi toată centru-stânga luată împreună se apropie de scorul PAS. Există acest potențial”, a argumentat socialistul.

Liderul PSRM a reiterat nevoia de „rebranding”.

„De aceea, trebuie reformată stânga, trebuie – am spus cuvântul „rebranding”, cineva o să „se anine” de acest cuvânt, dar este nevoie de o reformare a celor de centru-stânga. Sunt conștient de acest lucru și sunt gata să propun, împreună cu colegii, această reformă”, a subliniat Dodon și a precizat că va discuta subiectul și cu alți reprezentați ai partidelor de stânga.

Igor Dodon a mai spus că, în toamnă, ar putea fi prezentat un proiect de consolidare a forțelor de centru stânga.

***

În cadrul scrutinului din 11 iulie, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor a format un bloc electoral. Concurentul electoral a obținut 27,17 din sufragii, ceea ce i-ar putea aduce 32 de mandate. Menționăm că, în legislatura precedentă a Parlamentului, Partidul Socialiștilor a fost fracțiunea cu cele mai multe mandate de deputați – 37.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: