Dodon rămâne închis la domiciliu: Cu cât voi sta mai mult în arest cu atât mai rău pentru guvernare
Full Article 2 minutes read

Dodon rămâne închis la domiciliu: Cu cât voi sta mai mult în arest cu atât mai rău pentru guvernare

Fostul președinte al țării Igor Dodon va rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată pe 29 iulie de Curtea de Apel (CA) Chișinău. Ședința de judecată a avut loc pe fondul protestelor susținătorilor lui Dodon.

Am adus astăzi argumentele că nu mai are rost să prelungească măsura de arest preventivă să vedem ce vor decide magistrații. Eu cred că judecătorii au în mare parte frică de guvernare și primesc de acolo sarcini. Cu cât voi sta mai mult în arest cu atât mai rău pentru ei (n. red guvernare)”, a spus Dodon înainte de pronunțarea deciziei.

Procurorul de caz Petru Iarmaliuc a declarat că judecătorii au admis parțial solicitarea acuzării, iar cea a apărării a respins-o în totalitate.

„Învinuitul Igor Dodon, are interdicția de a ieși din domiciliu, de a comunica cu alte persoane decât cu membrii familiei sale sau mama lui. Nu poate să comunice cu nimeni, în afară de persoanele cu care locuiește în casă și mama sa”, a spus procurorul de caz Petru Iarmaliuc.

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarele deschise pe numele său drept „politice”. Potrivit lui, acuzațiile au fost înaintate „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: