Dodon va accepta numai vaccinul rusesc anti-COVID: „Nu cred eu în aceste analoage occidentale, făcute în grabă” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dodon va accepta numai vaccinul rusesc anti-COVID: „Nu cred eu în aceste analoage occidentale, făcute în grabă” (VIDEO)

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, este gata să fie imunizat împotriva coronavirusului de tip nou numai cu vaccinul rusesc. Într-un interviu pentru agenția TASS, politicianul a declarat că nu crede în aceste „analoage occidentale, făcute în grabă”.

„În Moldova vaccinul încă nu este. Eu, evident, sunt gata să mă vaccinez, am mai spus-o, dar numai cu vaccinul rusesc. Nu cred eu în aceste analoage occidentale, făcute în grabă, ca să arate că există nu doar vaccinul rusesc, dar și altele. Este ca în perioada războiului rece cu goana pentru înarmare. Iar acum au văzut că Rusia a făcut un vaccin efectiv și repede au făcut și ei ceva ca să arate că și ei au. Să risc cu așa ceva nu intenționez. Am recomandat și recomand tututor cetățenilor noștri care vor decide să se vaccineze – numai cu vaccinul rusesc”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că mai mulți deputați socialiști, împreună cu primarul capitalei Ion Ceban și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, dar și fostul președinte  Igor Dodon, au efectuat o vizită de lucru în Rusia.

***

Pe 27 decembrie, în statele din UE, inclusiv în România, a început campania națională de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus.

Deputatul român al Partidului Social-Democrat (PSD), Alexandru Rafila, a cerut guvernului de la București să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

Acum două zile, șeful adjunct al Direcției municipale sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă și-a exprimat opinia că o campanie națională de vaccinare ar putea începe cel târziu în toamnă, iar primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ar putea ajunge în Republica Moldova în maximum 3 luni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: