Un deputat român cere guvernului de la București să doneze Moldovei o parte din dozele de vaccin anti-COVID
Full Article 2 minutes read

Un deputat român cere guvernului de la București să doneze Moldovei o parte din dozele de vaccin anti-COVID

Deputatul român al Partidului Social-Democrat (PSD), Alexandru Rafila, cere guvernului de la București să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România, informează Digi24.

„Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri. Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților. La fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală”, a menționat deputatul PSD.

În luna noiembrie, senatorul liberal de diaspora, Viorel Badea, anunța că guvernul PNL va dona Republicii Moldova o parte din primele vaccinuri anti-Covid pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

Informația a fost confirmată ulterior și de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

***

În România, campania națională de vaccinare contra Covid-19 a început pe 27 decembrie, la fel ca și în celelalte state ale UE. În prima fază a campaniei de vaccinare anti-COVID este vizat personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase din România, care se află în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus.

Amintim că președintele României Klaus Iohannis urmează să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova pe 29 decembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: