Doi bărbați au murit într-un incendiu din municipiul Bălți. Focul ar fi izbucnit de la o țigară
Full Article 2 minutes read

Doi bărbați au murit într-un incendiu din municipiul Bălți. Focul ar fi izbucnit de la o țigară

Doi bărbați au fost găsiți morți într-o locuință din municipiul Bălți. Potrivit primelor informații, aceștia și-au pierdut viața în urma unui incendiu.

Pe 15 februarie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din nordul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu, care a izbucnit într-o locuință de pe strada Șevcenco nr.6 din municipiul Bălți. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 06:46.

Potrivit primelor informații o casă de locuit a fost cuprinsă de flăcări. Trei echipaje au intervenit la fața locului. Pompierii au stabilit că ardeau bunurile materiale în interiorul unei camere cu suprafața de 16 metri pătrați. Pe un pat, salvatorii au depistat cadavrele parțial carbonizate a doi bărbați, identitatea cărora urmează a fi stabilită. Salvatorii au lichidat complet arderea la ora 9:04.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite, însă pompierii nu exclud versiunea imprudenței în timpul fumatului.

În acest sens, IGSU îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să evite fumatul în locuințe. Mai mult, o atenție sporită trebuie acordată utilizării surselor de încălzire și aparatelor de uz casnic. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Potrivit IGSU, de la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 256 de incendii, în care și-au pierdut viața 24 de persoane. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 78 situații de risc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: