Doi conaționali și un cetățean irakian au fost reținuți pentru organizarea migrației ilegale
Full Article 2 minutes read

Doi conaționali și un cetățean irakian au fost reținuți pentru organizarea migrației ilegale

O moldoveancă de 32 de ani și un cetățean al Irakului în vârstă de 28 de ani au fost reținuți, fiind vizați pe cauză penală de organizare a migrației ilegale din Ucraina cu tranzitarea Republicii Moldova spre România.

Potrivit Poliției de frontieră, aceștia de comun acord cu alți cetățeni și persoane necunoscute constituie un grup criminal organizat, urmărind scopul obținerii unui folos financiar, repartizând roluri prestabilite.

„În perioada lunii martie – octombrie a anului curent, persoanele vizate au avut un plan al activității criminale la nivel transfrontalier. Scopul era organizarea intrării, șederii și tranzitării ilegale din Ucraina în Republica Moldova spre România, a cetățenilor de etnie Siriană”, precizează Poliția de frontieră.

Între timp, un alt conațional, parte din grupul respectiv, a fost reținut împreuna cu alți cinci cetățeni ai Siriei pe malul drept al râului Prut, după ce polițiștii de frontieră ai SPF Leova au observat plase cu încălțăminte și au auzit zgomote suspecte în apa râului. Cinci siluete ale unor persoane au fost observate cu ajutorul tehnicii de termoviziune.

Cei cinci sirieni au fost preluați de către polițiștii de frontieră ai Direcției regionale Sud, iar conducătorul auto a fost arestat pentru 30 de zile de autoritățile române.

În cadrul cercetărilor preliminare efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că străinii ar fi traversat ilegal frontiera moldo-română, înnotând în apele râului Prut cu utilizarea a cinci camere auto gonflabile pe care ulterior le-ar fi abandonat la celălalt mal al râului.

Cazul urmează a fi investigat de către autoritățile de frontieră ale ambelor țări în cooperare și cu alte instituții competente în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracţiunii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: