Doi din cei patru ucraineni, blocați în Munții Maramureșului din România, salvați după 2 zile de căutări
Full Article 50 second read

Doi din cei patru ucraineni, blocați în Munții Maramureșului din România, salvați după 2 zile de căutări

Doi din cei patru ucraineni rătăciți într-o zonă montană din Maramureș, aproape de graniță, au fost salvați în după-amiaza zilei de 26 decembrie de către salvatorii, care participau la operațiunile de căutare. Bărbații au fost observați dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, scrie Digi24.

Cei doi bărbați au fost duși la spital. Din păcate, ceilalți doi ucraineni rătăciți în munți nu au fost localizați. Salvatorii montani spun că ar fi în viață, însă nu au coordonatele lor.

Două elicoptere ale MAI și SMURD îi căută în continuare pe cei doi dispăruți.

În ajunul Crăciunului, cei patru ucraineni au sunat la 112 și au cerut ajutor, spunând că au rămas blocați la o altitudine de peste 1.800 de metri, în zona Vârfului Pop Ivan, unul dintre ei având şi piciorul fracturat după ce a căzut într-o prăpastie.

Mai multe echipaje de salvare au pornit în căutarea lor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: