Doi minori egipteni au fost găsiți într-un camion la vama Giurgiulești (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Doi minori egipteni au fost găsiți într-un camion la vama Giurgiulești (VIDEO)

Doi minori din Egipt au fost descoperiți la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați într-un camion de pe ruta Turcia – Federația Rusă, anunță poliția de frontieră pe 11 decembrie. Copiii intenționau să ajungă într-o țară din Uniunea Europeană.

Cazul a fost înregistrat în noaptea de 7 spre 8 decembrie, pe direcția intrare în Republica Moldova. Minorii erau ascunși într-un camion de model Renault Magnum cu remorcă, ambele cu numere de înmatriculare românești. La volanul ansamblului de vehicule se afla un bărbat, în vârstă de 48 de ani, originar din raionul Dubăsari. Conform datelor din documente și declarațiilor făcute de șofer, pe teritoriul Republicii Moldova se afla în tranzit, iar ca țară de destinație era Federația Rusă.

În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au semnalat niște zgomote suspecte din interiorul remorcii autocamionului, la care șoferul s-a arătat nedumerit, cu atît mai mult că remorca era sigilată încă din Turcia. Ca urmare, angajații Poliției de Frontieră și reprezentanții Serviciului Vamal au luat decizia de scoatere a sigiliului.

La deschiderea remorcii, printre materialele de construcție transportate, au fost depistați doi minori de gen masculin, fără acte de identitate, și care vorbeau o limbă străină. Șoferul de camion a precizat că nu cunoștea despre aflarea străinilor în remorcă, însă a presupus că aceștia ar fi urcat în mijlocul de transport în Turcia, în timp ce el perfecta actele pentru marfă.

Unul dintre minori, care vorbea limba engleză, a confirmat ipoteza. Acesta le-a spus oamenilor legii că au vârstele de 14 și 16 ani și sunt originari din Egipt. Minorii ar fi emigrat din Egipt spre Turcia încă în luna august curent, intenționând să ajungă în Italia, pentru a putea beneficia de ajutor din partea autorităților europene, inclusiv să se angajeze în câmpul muncii. Ajunși în Turcia, pe ascuns, ar fi urcat în remorcă, profitând de faptul că aceasta nu era încuiată, totodată neștiind nici ruta de destinație și nici pe șoferul acestuia. Tinerii aveau cu ei rezerve de hrană și apă, saci de dormit, telefoane mobile. Însă călătorind deja de câteva zile, în condiții de frig, fiind obosiți și extenuați, au hotărât să bată în peretele remorcii, în speranța că vor fi auziți.

Polițiștii de frontieră au consemnat cele spuse de străini într-un proces verbal de audiere, fiind totodată informate autoritățile statului vecin. Ieri, 10 decembrie, în PTF Giurgiulești-Galați a avut loc readmisia acestor persoane, cu preluarea acestora de către reprezentanții Poliției de Frontieră Române.

Cazul este cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: