Două moldovence, exploatate sexual în Rusia. Doi bărbați din Ceadîr-Lunga au ajuns pe banca acuzaților
Full Article 3 minutes read

Două moldovence, exploatate sexual în Rusia. Doi bărbați din Ceadîr-Lunga au ajuns pe banca acuzaților

Doi bărbați din Ceadîr-Lunga au exploatat sexual două femei timp de mai mulți ani, în orașul Himchi, Federația Rusă. Aceștia au ademenit victimele peste hotare, apoi le-au sechestrat documentele și le-au impus să presteze servicii sexuale contra cost. Toți banii erau însușiți de cei doi indivizi. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat, în data de 16 iulie, că a finalizat urmărirea penală în privința celor doi și a trimis materialele în instanță. 

Potrivit PCCOCS, prima din victime a fost recrutată de către unul din inculpați în 2012, atunci când avea vârsta de 26 de ani. Acesta-i promisese lucru bine plătit, în calitate de vânzătoare la peronul gării din Himchi. Înainte de a pleca peste hotare, acesta „a ajutat-o” să-și perfecteze pașaportul și să-și procurere tichet la autocar. Sosită acolo, însă, acesta a adăpostit-o într-un apartament, i-a sechestrat pașaportul și a impus-o să presteze servicii sexuale, până în anul 2014, iar banii și i-a însușit. Victima solicită un prejudiciu de 200 000 ruble.

Aceiași femeie, în 2015, a fost convinsă de către al doilea bărbat trimis în judecată ca să practice prostituția pentru clienți identificați de către dânsul, fără însă ca să-i dea banii primiți de la clienți. Situația a continuat până în anul 2016.  Astfel, cel de-al doilea inculpat este învinuit de proxenetism, care se pedepsește cu închisoare de la 4 la 7 ani.

A doua victimă a fost recrutată în 2012, având atunci un copil de un an. Inculpații au profitat de situația ei financiară precară și au dus-o în Federația Rusă în scopul traficării sexuale. Unul din inculpați a transportat-o cu mașina la Moscova, apoi, împreună cu cel de-al doilea inculpat, au adăpostit-o într-un apartament din orașul Himchi. Ulterior, cei doi indivizi i-au sechestrat pașaportul și au impus-o să presteze servicii sexuale, timp în care copilul era lăsat în grija altei persoane. Aceasta a prestat servicii sexuale, contra sumelor de 8 000 – 11 000 ruble/noapte, până în anul 2016, iar banii și i-au însușit inculpații.

Prin urmare, victima solicită și un prejudiciu de $6 000.

Potrivit Codului penal, exploatarea sexuală comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Cei doi bărbați, care au acum vârsta de 33 de ani, au fost audiați pe caz la revenirea în Moldova din Rusia, în 2020 și 2023.

PCCOCS a finalizat urmărirea penală în privința celor doi inculpați și a trimis materialele. Procesul de judecată urmează să aibă loc la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: