Doi moldoveni, arestați în România. Sunt cercetați pentru trafic de migranţi (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Doi moldoveni, arestați în România. Sunt cercetați pentru trafic de migranţi (VIDEO)

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost arestați de către polițiștii români, după ce cinci cetățeni din Siria şi Irak au fost descoperiţi în compartimentul de bagaje al microbuzului lor. Indivizii sunt cercetați pentru trafic de migranţi.

Potrivit Poliției de Frontieră Române, pe data de 17 iulie, în punctul de trecere Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani. Alături de el, călătoreau în calitate de pasageri alţi cinci conaţionali.

În urma efectuării controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat ca în spatele ultimului rând de scaune din microbuz era amenajat un compartiment special, disimulat cu bagajele pasagerilor. În interiorul compartimentului artizanal au fost descoperiţi ascunși alţi cinci cetățeni străini.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoanele ascunse, în vârstă de 20 și 21 de ani, provin din Siria şi Irak. Acestea au declarat că au fost urcate în mijlocul de transport pe teritoriul Turciei de către şoferul microbuzului şi unul dintre pasageri, ambii cetăţeni ai Republici Moldova, în vârstă de 41 si 43 de ani. De asemenea, cei cinci au mai declarat polițiștilor de frontieră că urmau să fie transportați în Bucureşti şi au plătit suma de 1000 de euro de persoana, scopul final fiind să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți, iar în baza materialului probator, judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de aceştia.

Cei cinci cetăţeni din Irak si Siria au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: