Doi polițiști au urmărit fără să intervină cum un bărbat este agresat fizic într-o benzinărie din Briceni. Reacția MAI
Full Article 2 minutes read

Doi polițiști au urmărit fără să intervină cum un bărbat este agresat fizic într-o benzinărie din Briceni. Reacția MAI

Ministerul Afacerilor Interne și Poliția de Frontieră au condamnat gestul a doi polițiști, care au urmărit fără să intervină cum un bărbat este agresat fizic într-o stație PECO din Briceni. Reprezentanții MAI au anunțat pe 15 ianuarie că au inițiat o anchetă internă, iar cei doi angajați vor fi sancționați.

Anterior, în presă au apărut imagini filmate cu camera de supraveghere dintr-o benzinărie din satul Criva. În acestea se vede cum între un vânzător și un cumpărător a izbucnit un conflict. Bărbatul a amenințat angajatul stației PECO cu cuțitul. Au asistat la scenă doi angajați ai Poliției de Frontieră, care însă nu au intervenit.

Poliția de Frontieră a condamnat gestul celor doi angajați ai instituției.

„Poliția de Frontieră REGRETĂ lipsa de reacție din partea angajaților, condamnă orice inacțiune de acest gen și indiferența manifestată față de acțiunile huliganice. În acest sens, a fost inițiată o anchetă de serviciu, care va stabili toate circumstanțele incidentului dat. Ne ASUMĂM responsabilitatea de a investiga obiectiv conjuctura pentru a nu se mai întâmpla astfel situații”, se arată în mesaj.

👉Referitor la incidentul petrecut la o stație peco din raionul Briceni, în care implicarea polițiștilor de frontieră…

Publicată de Poliţia de Frontieră pe Vineri, 15 ianuarie 2021

Cu o reacție au venit și reprezentanții MAI, care și-au cerut scuze pentru cele întâmplate și au anunțat că cei doi polițiști vor fi sancționați în urma unei anchete interne.

„Avem și “antiexemple”. Să negăm nu avem dreptul, pentru că problemele care se ascund, niciodată nu se rezolvă. Un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, fiind chiar și în afara orelor de muncă, când întâlnește o ilegalitate sau este martor al unei situații de risc sau pericol pentru cetățean, este obligat să intervină, să ofere ajutor, să stopeze acțiunile agresive”, se arată în mesaj.

Avem și “antiexemple”.
Să negăm nu avem dreptul, pentru că problemele care se ascund, niciodată nu se rezolvă.

Un…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova pe Vineri, 15 ianuarie 2021

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: