Doi procurori și un medic din Nisporeni, în judecată: au vrut să-l scape de pedeapsă pe unul din procurori, urcat beat la volan
Full Article 2 minutes read

Doi procurori și un medic din Nisporeni, în judecată: au vrut să-l scape de pedeapsă pe unul din procurori, urcat beat la volan

Doi procurori, inclusiv unul cu funcție de conducere și un medic-șef de la Nisporeni au fost trimiși pe banca acuzaților pentru complicitate la pregătirea unei infracțiuni cu scopul de a-l scăpa de pedeapsă penală pe unul dintre procurorii vizați. Cel din urmă este documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Procuratura Anticorupție, la 4 aprilie curent, a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a doi procurori, unul cu funcție de execuție din cadrul Procuraturii raionului Drochia și altul cu funcție de conducere în cadrul Procuraturii raionului Nisporeni, precum și un șef de secție din cadrul Spitalului Raional Nisporeni.

Cei vizați sunt acuzați de complicitate la pregătirea unei infracțiuni cu scopul de a-l scăpa de pedeapsă penală pe unul din procurorii vizați, documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, acțiuni ce au fost săvârșite cu folosirea situației de serviciu.

Este vorba de procurorul din cadrul Procuraturii Drochia, care mai este învinuit și de săvârșirea infracțiunii de eschivare de la testarea alcoolscopică, în vederea stabilirii stării de ebrietate.

La data de 11 decembrie 2021, procurorul a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se deplasa pe o stradă din raionul Nisporeni. Din motivul că asupra procurorului vizat persista bănuiala rezonabilă că a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, acestuia i-au fost colectate probe biologice de sânge.

În scopul evitării atragerii la răspundere penală, acesta l-a contactat pe procurorul adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Nisporeni, care la rândul său folosindu-se de situația de serviciu, l-a determinat pe unul dintre șefii de secție, care era de gardă în cadrul IMSP Spitalul raional Nisporeni, să preleveze probe biologice de la o persoană.

Acestea urmau să le înlocuiască cu probele biologice de sânge luate inițial de la procurorul implicat în accidentul rutier, prin desigilarea ambalajului în care acestea au fost împachetate.

La demersul Procurorului General interimar, Consiliul Superior al Procurorilor a emis acordul cu privire la suspendarea din funcția a procurorului de la Drochia. În privința procurorului de la Nisporeni, Consiliul Superior al Procurorilor, încă nu s-a expus, demersul fiind amânat pentru ședința următoare.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: