Domnica Manole: „Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice”
Full Article 2 minutes read

Domnica Manole: „Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice”

Președinta Curții Constituționale le-a cerut actorilor politici să nu atragă instituția în „luptele lor politice”. În cadrul unui briefing de presă din 1 martie, Domnica Manole a dat asigurări că judecătorii Curții vor rămâne la fel de independenți și de imparțiali.

Domnica Manole a susținut un briefing de presă pe 1 martie, cu ocazia preluării Președinției Conferinței Curților Constituționale Europene de către Curtea Constituțională de la Chișinău.

„Evenimentul preluării președinției Conferinței reprezintă un bun prilej pentru a face următorul apel către toate autoritățile Republicii Moldova și către toți actorii politici. Le solicit autorităților să ne sprijine pe deplin în demersul nostru de a asigura președinția Conferinței”, a declarat Manole.

Totodată, președinta Curții Constituționale a lansat un mesaj pentru actorii politici.

„Îi invit pe reprezentanții autorităților să manifeste prudență în exprimările și abordările lor cu privire la activitatea Curții. Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice și îi asigur că noi, judecătorii Curții, vom rămâne la fel de independenți și de imparțiali, și că hotărârile și deciziile noastre nu vor reflecta nimic altceva decât valorile și prescripțiile constituționale”, a precizat Domnica Manole.

***

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a preluat pentru prima dată, pe data de 25 februarie 2021, președinția Conferinței Curților Constituționale Europene, pentru un mandat de trei ani. Conferința Curților Constituționale Europene este o organizație înființată în 1972 și reunește 41 de curți constituționale sau tribunale echivalente din Europa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: