Donald Trump, achitat în procesul de impeachment. Prima reacție a lui Joe Biden
Full Article 2 minutes read

Donald Trump, achitat în procesul de impeachment. Prima reacție a lui Joe Biden

Fostul preşedinte american Donald Trump a scăpat pe 13 februarie de un verdict de vinovăţie la finalul unui proces istoric în Senatul SUA, care îl judeca pentru rolul său în violenţele de pe 6 ianuarie de la Capitoliu.

Senatorii s-au pronunţat cu o majoritate de 57 din 100 pentru condamnarea miliardarului. Ar fi fost însă necesare două treimi din voturile camerei superioare pentru a ajunge la un verdict de vinovăţie care ar fi putut fi urmat de o interdicţie de a ocupa funcţii publice.

Fostul preşedintele Donald Trump era judecat în cel de-al doilea proces de impeachment contra sa pentru „incitare la insurecţie”.

„Mişcarea noastră magnifică, istorică şi patriotică, ‘Make America Great Again’, este abia la început”, a reacţionat Trump într-un comunicat, pozând încă o dată în victima unei „vânătoare de vrăjitoare”.

Pentru Donald Trump, este vorba despre o a doua achitare în tot atâtea proceduri de destituire, caz unic în istoria SUA.

În prima sa reacţie la acest verdict, fostul preşedinte de 74 de ani a părut să se pregătească pentru viitor. „În lunile următoare, voi avea multe să vă împărtăşesc şi sunt nerăbdător să continui incredibila noastră aventură pentru măreţia Americii”, a spus el.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat, după achitarea lui Donald Trump în Senat, că acest capitol ne-a amintit că democrația este fragilă, iar cei care s-au opus condamnării cred că fostul președinte și-a abandonat rușinos îndatoririle, informează Reuters.

Joe Biden a subliniat că, în pofida deciziei republicanilor de a nu-l acuza pe Donald Trump, „fondul acuzației nu a fost contestat”, iar atacul violent asupra Capitoliului a arătat că „democrația este fragilă”.

Acesta le-a mulțumit tuturor celor care au rezistat pe 6 ianuarie în fața asaltului mulțimii care îl susținea pe Donald Trump.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: