Dosarul contrabandei de la Briceni: Procurorii PCCOCS vor contesta decizia judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Dosarul contrabandei de la Briceni: Procurorii PCCOCS vor contesta decizia judecătorilor

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) contestă termenul de 15 zile pentru care a fost plasat în arest unul din liderii rețelei specializate în contrabandă cu țigări, depistate pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni. 

După depunerea demersului de arestare pentru 30 de zile a învinuitului, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a satisfăcut doar parțial demersul procurorilor și a dispus plasarea învinuitului în arest pentru un termen de 15 zile. Prin urmare, procurorii au depus recurs pentru anularea încheierii judecătorului de instrucție și plasarea învinuitului în arest preventiv pentru termenul solicitat inițial – cel de 30 de zile – în scopul desfășurării eficiente a investigațiilor.

De asemenea, Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, urmează să verifice și să acumuleze probe în sensul implicării sau neimplicării angajaților postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea.

***

Cazul a fost înregistrat în noaptea de 29 spre 30 aprilie. Valoarea aproximativă a contrabandei este de aproximativ 0,5 milion lei (țigări Ashima și Ritm). De asemenea, la percheziții a fost depistată și o barcă din cauciuc gonflabilă cu motor.

În momentul descinderii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu un microbuz.  În cadrul cercetării la fața locului, prin implicarea expertului criminalist, a fost posibilă fixarea urmelor de încălțăminte și de cauciuc lăsate de automobil.

La scurt timp, pe urme fierbinți, a fost identificat microbuzul care, ca și obiectele indicate supra, a fost recunoscut în calitate de corp delict, în scopul posibilei ulterioare confiscări.

Tot noaptea, a fost identificat și reținut pentru 72 de ore unul dintre liderii grupării criminale. Potrivit legii penale, faptele comise sunt pedepsite cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 8000 la 12000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: