Două joburi vacante la ANSC, după ce Parlamentul a aprobat demisia a doi consilieri
Full Article 2 minutes read

Două joburi vacante la ANSC, după ce Parlamentul a aprobat demisia a doi consilieri

Parlamentul a luat act de cererile de demisie a doi consilieri pentru soluționarea contestațiilor ai Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) – Iacob Plămădeală și Petru Oprea. Cele două hotărâri au fost adoptate, pe 10 februarie, în ședința plenară a Legislativului.

Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului urmează să lanseze concursuri deschise pentru selectarea candidaților la cele două funcții de consilier pentru soluționarea contestațiilor al ANSC.

Despre demisiile celor doi, deputatul PAS Dumitru Alaiba a anunțat încă zilele trecute.

De menționat că, recent, în data de 3 februarie, Parlamentul a revocat-o înainte de termen pe Irina Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al ANSC. Potrivit Hotărârii adoptate în cadrul ședinței plenare, a fost constatată „suficiența circumstanțelor privind executarea necorespunzătoare de către Irina Gutnic a obligaţiilor, prerogativelor şi competenţelor sale”.

Irina Gutnic a declarat că revocarea din funcție este una ilegală și că o va contesta în instanța de judecată. Potrivit ei, revocarea înainte de termen a avut loc în lipsa unui act constatator a pretinselor încălcări și nici nu i-a fost asigurat dreptul la apărare. Ea a mai spus că deputații încă nu ajunse să-și exprime votul, dar decizia de revocare deja era anunțată pe rețelele de socializare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: