Alaiba anunță despre o nouă demisie la ANSC. Despre cine este vorba?
Full Article 2 minutes read

Alaiba anunță despre o nouă demisie la ANSC. Despre cine este vorba?

Încă o demisie de la Agenția Națională de Soluționare a Contestațiilor. A depus cererea de demisie Petru Oprea, consilier pentru soluționarea contestațiilor, anunță deputatul PAS Dumitru Alaiba, pe 9 februarie. Între timp, acesta spune că Comisia Economie, Buget și Finanțe, pe care o conduce, va lansa concursurile pentru suplinirea acestor funcții.

„Repet – avem un singur scop. Să abilităm o instituție cu profesioniști care să vegheze asupra eficienței cu care se cheltuie banul public prin achiziții”, scrie pe Facebook Alaiba.

Pe 8 februarie, deputatul a mai făcut o postare pe rețelele sociale prin care a anunțat că și Iacob Plămădeală, consilier pentru soluționarea contestațiilor de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), a demisionat din funcție.

De menționat că, recent, în data de 3 februarie, Parlamentul a revocat-o înainte de termen pe Irina Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al ANSC. Potrivit Hotărârii adoptate în cadrul ședinței plenare, a fost constatată „suficiența circumstanțelor privind executarea necorespunzătoare de către Irina Gutnic a obligaţiilor, prerogativelor şi competenţelor sale”.

Irina Gutnic a declarat că revocarea din funcție este una ilegală și că o va contesta în instanța de judecată. Potrivit ei, revocarea înainte de termen a avut loc în lipsa unui act constatator a pretinselor încălcări și nici nu i-a fost asigurat dreptul la apărare. Ea a mai spus că deputații încă nu ajunse să-și exprime votul, dar decizia de revocare deja era anunțată pe rețelele de socializare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: